NPCmemen som tar nationella rörelsen med storm


Icke redigerad skärmklipp från dagens TV-sändning

"NPC" är en av dom memerna som verkligen rent ut sagt har lyckats. Om man tar och tittar på reaktionerna från dom som känner sig kränkta så kan man med gott samvete säga att denna mem träffar huvudet på spiken. En jämförelse kan göras med hur twitterliberaler tog åt sig ordentligt när sojamemen var som starkast.

Memen kan ses som en uppgradering på begreppet normie. Dock med en förändring, då normie/normalfag målade upp majoriteten i ett positivt ljus: normala, till gränsen av bortskämda, utan några bekymmer i livet. Då är minoriteten direkt tvärtom, udda/konstiga med alla världens olika problem. NPCbegreppet målar istället upp majoriteten i ett negativt ljus: som hjärndöda zombier som följer strömmen utan att ifrågasätta något. Då blir minoriteten unika och "dom som lyckats se genom lögnerna."


NPC är en förkortning av "Non Playable Character", alltså en karaktär som inte är styrd av en spelare, istället är den

designad att göra förprogrammerade saker. Detta gör den förutsägbar och robotliknande, ett beteende som kan direkt jämföras med hur liberaler, mediepersonligheter m.m beter sig.Och lika förutsägbart som en programmerad robot, eller rättare sagt, nu när vi har ett eget begrepp: som en NPC, så skriver liberalmedia artikel efter artikel om althögerns nya vapen (och hur hemskt det är). Ett exempel är denna moderna klassiker, skrivet på """TV-spelsnyhetssidan"""" Kotaku:

How The 'NPC' Meme Tries To Dehumanize 'SJWs'
Essentially, some large portion of society (normies, pop-culture fanatics, and Trump-haters, among others) who speak in cliches are, in fact, NPCs with no internality, agency, or capacity for critical thought.
Like townies in Pokemon idly parked outside the same house day and night, constantly ready with the same contrived one-liners, these IRL NPCs aren’t thinking for themselves. They can’t.

Helt plötsligt på bara några dagar så går en grå, robotliknande tecknad figur från att vara ett 4chanfenomen till att vara tillgängligt på New York Times huvudsida. Och därmed får det nya hatbegreppet hundra gånger mer energi och spridning.What Is NPC, the Pro-Trump Internet’s New Favorite Insult?
Twitter has barred hundreds of right-wing accounts for posing as soulless, “nonplayable” liberal activists.

Skriver New York times.


The independent skriver:

What is an NPC? The liberal-bashing meme sweeping social media ahead of the US midterms
Pro-Trump trolls starting spoof accounts to send-up bland liberal conformism

Alltid ett gott skratt att se gammelmedia i förvirrad panik.En fråga som togs upp tack vare NPCmemen handlar om "Inre monologer." Det chockerande var att folk (99% liberaler på twitter) erkände hur dom inte har en inre monolog, att dom inte reflekterar med sig själv i sitt sinne. Slutsatsen drogs att människor som har en inre monolog är ofta unika rent politiskt. Dom som inte har en inre monolog följer bara vad majoriteten tycker i rädsla av att inte "verka konstig", något som man man innan kallade normies men nu även NPCer.
Men varför? En hypotes är att människor som reflekterar med sig själva spenderar längre tid att filosofera över saker som politiska åsikter, därav kommer till slutsatser som inte är lika ytliga som liberala åsikter. (Mångfald bra, stängda gränser dåligt >:( )


Den stora anledningen till att memen funkar så bra är för att i grund och botten, så är det sant. Vänsterliberaler ÄR förutsägbara, medieetablissemanget ÄR robotliknande, godhetssignalerande ÄR inte unikt.

Ironiskt hur vänstern, som profilerade sig att vara "den lille" (the underdog), "den unike", "den rebelliske" blir outade att vara exakt tvärtom. Utav högern, som är känd som "den som ställer sig i ledet"...


Tiderna är i förändring!